Een helpende hand bij mooie lint kopen

Een musical die wordt aangekleed

De ontwerpers die werken voor musicalgezelschappen en scholen krijgen regelmatig de opdracht om mooie lint kopen. Dit is iets wat heel eenvoudig lijkt, maar het is niet zo gemakkelijk als het klinkt. Het probleem is namelijk vooral dat het bij een musical vaak gaat om lange stukken lint die moeten worden aangeschaft zonder dat er stiknaden in het lint zitten. Ontwerpers van toneelkleding en podiumgordijnen zitten dan ook regelmatig met de handen in het haar. Gelukkig is er een helpende hand bij het aanschaffen van een mooie kwaliteit lint.

Ga naar de professional toe

Je kan uiteraard naar de lokale handwerkwinkel toe gaan om lint aan te schaffen. Vaak kom je daar vandaan met een overvloed aan rolletjes lint die je naderhand weer aan elkaar moet gaan verwerken. Doordat het lint van verschillende partijen afkomstig is zit er vaak een kleurschil in doordat het kleurbad steeds anders was. In het geval van een grote productie doe je er dan ook goed aan om naar een professional te gaan die gespecialiseerd is in de verkoop van lint.

Weet wat je zoekt

Voordat je lint gaat bestellen bij een specialist is het goed om te weten wat je zoekt. Kijk daarom goed naar het doel van de projecten die je gaat maken. Werk je met gordijnen die moeten worden afgezoomd met een lint, dan kies je een materiaal wat niet snel zal gaan rafelen en waar een glans op zit. Dat oogt immers het mooiste en het geeft een groots effect. Een satijnlint is op zo’n moment de beste oplossing. Gaat het om kleding die met lint moet worden dichtgeknoopt, dan kan je het beste kiezen voor lint met een structuur erin. Dit lint zal niet snel los glijden. Een grosgrain lint is bij kledingstukken veel praktischer. Het zal niet snel gaan rafelen als er een naad los gaat, en door de grip die het lint heeft blijft het beter zitten.