Gabberkleding om trots op te zijn

Alhoewel de grootste populariteit van de gabbers is overgevlogen, wordt gabberkleding nog steeds erg veel verkocht. En hier is een reden voor. Gabbers geloven namelijk dat je van binnen altijd gabber blijft, ongeacht je leeftijd, carrière of andere levenskeus. De grote groep muziekliefhebbers die in de jaren ’90 massaal raves en andere evenementen bezocht, zijn nu ouder en volwassener, maar dragen deze liefde voor de muziek en de gabber stroming nog steeds met zich mee. Daarom worden goede gabbershops, zoals de 100% hardcode shop, die kwalitatief goede kleding en een groot assortiment aanbieden, nog steeds erg vaak bezocht.

Wat is gabberkleding?

Iedereen herkent een gabber uit duizenden, maar waarom is dit precies? Ten eerste is er natuurlijk de haarstijl. Deze is vaak kaal aan de zijkanten of helemaal kaal of een strakke staart. De kleding is minstens net zo herkenbaar. Kleurrijke trainingspakken, bomberjackets met drukke prints, een cap, trainers en voor vrouwen hotpants of een buiktruitje. En dit wordt uitgebreid met accessoires zoals heuptassen, sleutelhangers en vlaggen. Een gabber die onderweg is naar een gabberparty, herken je uit duizenden.

Gabbers toen en nu

Tijdens de hoogtijdagen van de gabberstroming kwamen duizenden gelijkgestemde mensen bij elkaar om te hakken op de welbekende gabbermuziek. Deze muziek wordt gekenmerkt door snelle beats en een melodieus en terugkerend refrein. Gabberfeesten waren aan de orde van de dag en aanhangers konden zich altijd als zodanig uiten en saamhorigheid voelen. Het is niet voor niets dat het van oorsprong Jiddische woord ‘gabber’ maat/vriend betekent. Nu is deze populariteit voorbij en zie je steeds minder gabbers op straat. Echter, is er een gabberfeest, dan komen deze muziekliefhebbers nogmaals samen, om hun passie te delen. Dan zie je ook de typische gabber dans- en kleding stijl weer volop terugkomen. Een gabber ben je van binnen, maar het is ook zeker iets waar je nog steeds trots op kunt zijn.