Wat zijn de beste schoenmerken?

Binnen onze organisatie Kleding Presentatie Janneke hebben wij vaak discussie over schoenen en andere kleding. Logisch, want dat is ons vak. We vragen ons bijvoorbeeld af wat de beste schoenmerken zijn. Als je het aan mij vraagt, weet ik wel wat de beste schoenmerken zijn. Maar dat is natuurlijk ook een beetje subjectief, omdat smaak nou eenmaal subjectief is. Ik ga je in de komende alinea’s een overzicht geven van de beste schoenmerken en onthoud: het is een compromis. Daarmee wil ik zeggen dat ook mijn collega’s een vinger in de pap hebben gehad.

Beste schoenmerken

Het bepalen van de beste schoenmerken ter wereld is dus een pittige kluif. Althans, als je dat doet in overleg met collega’s. Want voor mij is allang duidelijk wat de beste schoenmerken zijn. Ik zou zo Floris van Bommel kiezen, omdat ik nou eenmaal een enorme zwak heb voor dit merk. Maar het probleem bij schoenen van Floris van Bommel is dat deze niet over de gehele wereld verkocht worden. Natuurlijk, ook in Amerika is het mogelijk om schoenen van dit merk aan te schaffen, maar niet in de mate waarin dat hier kan. Een andere favoriet van mij: All Stars (Converse).

All Stars

Dat laatste merk staat gelukkig wel in ons lijstje met beste schoenmerken. En terecht, want schoenen van dit merk worden wel over de gehele wereld verkocht. Natuurlijk in de Verenigde Staten van Amerika, maar ook in landen als Japan, Zuid-Afrika, Engeland, Nederland en zelfs Rusland. Een ander merk op ons lijstje? Schoenen van het alom bekende Nike. Natuurlijk is Nike veel meer dan een schoenenmerk, maar dat zegt niet dat dit merk niet kan behoren tot de beste schoenenmerken ter wereld.

Volgende blog

Ben je benieuwd naar de andere vijf merken op ons lijstje? Bekijk dan de volgende blog op de site Kleding Presentatie Janneke.